Selecteer een pagina

Projecten

De projecten van Almelo Parkstad komen in samenwerking met de gemeente tot stand. Er is een verdeling tussen ParkenBinnensingelsInvalswegen en Buitensingels. In totaal gaat het om 28 projecten.

 

 

Kijk voor de laatste ontwikkelingen onder Nieuws. Of bekijk HIER het overzicht 2019 van de projecten waaraan Almelo Parkstad heeft bijgedragen of waar nog plannen voor zijn.

Klik hier voor de overzichtskaart.

PARKEN

Almelo heeft 12 parken. Allemaal plekken met een eigen karakter, inrichting en gebruik. Almelo Parkstad wil de historische identiteit van de parken versterken. Veel parken zijn in goede staat en komen overeen met het karakter dat ze willen uitstralen. Daarnaast is een aantal parken dat slechts een kleine aanpassing behoeft, terwijl een paar parken een andere inrichting krijgen.

Klik hier voor het overzicht parken.

BINNENSINGELS

Binnensingels vormen een duidelijke rondweg om het centrum van Almelo en spelen een belangrijk rol in de verkeerscirculatie. Voorwaarde van deze centrumverdeelring is de herkenbaarheid van de singels  met een eenduidige bomenstructuur. De binnensingels bestaan van oudsher uit laanbeplanting. Dit houdt in dat aan weerskanten van de weg op gelijke afstand bomen staan.

Klik hier voor het overzicht binnensingels.

INVALSWEGEN

De invalswegen, radialen, zijn belangrijke aders die het verkeer van en naar de stad leiden. De functie en de wegstructuur moeten duidelijk zijn. Gekozen wordt voor laanbeplanting met een repeterend soort bomen, die herkenbaar zijn en zorgen voor eenduidigheid en rust.

Klik hier voor het overzicht invalswegen.

BUITENSINGELS

De buitenste ring om Almelo, de buitensingels, kenmerkt zich door een wisseling van het groen (groene longen) en verstedelijking (industrieterreinen en woonwijken). Almelo Parkstad stelt voor de buitensingels in te richten in landschapsstijl. De uitstraling van de groene longen is de verbinding tussen stedelijk gebied.

Klik hier voor het overzicht buitensingels.